Videoiden potentiaali kannattaa ottaa tosissaan.

Liikkuva kuva ja ääni yhdistettynä tarinallisuuteen on varsin voimakas yhdistelmä. Näillä keinoin saa mahdollisuuden vaikuttaa vastaanottajaan tunnetasolla.

Videotuotannot creamediasta

Videoiden potentiaali kannattaa ottaa tosissaan, niiden suosio on noussut tasaisesti viime vuosien aikana, eikä tässä ole nähtävissä toistaiseksi minkäänlaista hiipumista. Päinvastoin! IAB ADEX –raportin mukaan vuonna 2019 jo kolmannes display –mainostilasta täyttyi videoista. Mikä mahtaakaan olla tilanne tämän vuoden jälkeen…. 

Koronaviruspandemia on edelleenkin keskiössä meillä ja maailmalla, emmekä vielä voi tietää milloin paluu ”normaaliin” tapahtuu, ehkä jo kesällä tai ehkä vasta ensi vuonna. Rajoitukset ja sulkutoimenpiteet ovat aivan varmasti omalta osaltaan kasvattaneet videoiden kulutusta. AVOD (Advertising-Based-Video) lyhyet videoformaatit, kaikenlainen liikkuva kuva ja erilaiset videokanavat ovat saaneet aikaan näkyvän kasvupiikin ruutuajassa. ”Normaaliin” palaaminen mitä suurimmalla todennäköisyydellä tulee vaikuttamaan ihmisten ajankäyttöön ja videoihin käytetty aika saattaa vähentyä, mutta on vaikeaa kuvitella, että niiden suosio missään muotoa romahtaisi. 

Liikkuvan kuvan ja äänen yhdistelmä yhdistettynä tarinallisuuteen on varsin voimakas yhdistelmä, joka antaa mahdollisuuden vaikuttaa vastaanottajansa tunteisiin. Jokainen meistä varmastikin tietää omakohtaisesti sen, miten voimakas muistijälki voi syntyä hetkestä, joka on täynnä tunnetta. Mietipä vaikkapa häitä, vauvan syntymää, ensimmäistä koulupäivääsi jne.  Videomarkkinoinnin osalta kyse onkin ensisijaisesti juuri tästä, tunteen jättämästä muistijäljestä.  

Harvassa ovat ne keinot, jolla voi vaikuttaa vastaanottajaan yhtä vahvasti, kuin liikkuvalla kuvalla. Eikä ihme, sillä video hellii lähes kaikkia aistejamme – tuoksu (ainakin toistaiseksi) tosin puuttuu. 

Määrän kasvaessa myös videoille asetetut vaatimukset kasvavat. Videon suunnitteluun, käsikirjoitukseen, laatuun ja ennen kaikkea ideaan pitää panostaa. On tärkeää miettiä jo ennen tuotannon aloitusta tarkasti se, missä välineissä videoita tullaan käyttämään. Kaikilla kanavilla on omat vaatimuksensa ja videot tuleekin muokata jo editointivaiheessa vaatimuksia vastaavaksi. Suosittelemme miettimään käyttötarkoituksen tarkasti etukäteen. Joissakin tapauksissa on kannattavaa tehdä useita versioita jopa ihan vaan varmuuden vuoksi. Myöhemmin tehtävät muutokset ja korjaukset tulevat selvästi kalliimmaksi. 

Video voi olla täyttä asiaa, mutta tunnetta ei kannata unohtaa.

Oletko kiinnostunut videoiden tarjoamista mahdollisuuksista markkinoinnin keinovalikossasi? Jos vastauksesi on kyllä, niin ota heti yhteyttä ja mietitään sinulle paras ratkaisu!

Mats Aurén

Art Director

0400 663 855

mats.auren@creamedia.fi

Minna Furu

Asiakkuuspäällikkö

046 923 1009

minna.furu@creamedia.fi