Videot markkinoinnin keinovalikoimaan?

Videoiden kulutus on ollut kasvussa viime vuodet ja niiden suosio jatkaa tasaista kasvuaan. Videomainontaa suunniteltaessa on hyvä ymmärtää...

Tutkimuksen mukaan (Age of Television Thinkbox MTM 2018) yli puolet vastaajista (52%) kertoivat syyksi halun rentoutua, halun irtautua arjesta, hemmotelun tai kokemuksen.

Tämä on tärkeää ottaa huomioon videon suunnittelussa. Lähtökohtaisesti on se ja sama, mikä on videon aiheena, sen olisi kaikissa tapauksissa tärkeää täyttää edellä mainitut ominaisuudet. Video voi olla täynnä täyttä asiaa, mutta siitäkin huolimatta sen tehtävänä on aina viihdyttää vastaanottajaansa omassa kontekstissaan.

Miten BtoB-yleisölle suunnittelut videot eroavat BtoC-videoista?

Monesti ajatellaan, etteivät samat lainalaisuudet kosketa BtoB –markkinointia ja unohdetaan, että ihminen on aina ihminen. Samat lainalaisuudet kulkevat BtoB markkinoinnissakin.

Esimerkiksi tuote- tai yritysesittely videona täyttää tarvittaessa kaikki edellä mainitut elementit. Yritysesittely kesken työpäivän rentouttaa, se irrottaa hetkeksi arjesta, mikä puolestaan omalla tavallaan hemmottelee ja video jättää vastaanottajan mieleen myös kokemuksen. On hieman eri asia käydä yritysesittely läpi Power Pointin kuin videon avulla. Eikö totta?

Lopuksi vielä muutamia vinkkejä videomainontaan.

1. Video soveltuu moneen

Mainonta, tuote-esittely, yritysesittelyt… you name it!

2. Suunnittele videosi aina kanava edellä

Sosiaalinen media, bannerimainonta , asiakaskäynnit, messut, myyntikirjeen liitteenä…

3. Mittaa toimivuus suhteessa tavoitteisiin

Tavoitteet tulee olla selvillä jo suunnitteluvaiheessa, kukaan ei pysty tekemään sinulle hyvää videota, jos ei ole tietoa siitä, mitä sillä on tarkoitus saavuttaa.

4. Sisältö, sisältö ja sisältö

Sisältö ratkaisee kaikessa markkinoinnissa ja viestinnässä. Mieti tarkoin, mitä haluat sanoa, kerro se selkeäsi ja mieluiten tunteella, sillä kaikkihan sen tietää, että tunteella saadaan aikaan positiivista kassavirtaa.

Täällä ollaan, valmiina palvelukseen. Jos koet videon hyödyttävän yritystäsi, niin ota heti yhteyttä ja hoidetaan homma kuntoon.